HRVATSKI ŠAPTAČ PSIMA
Login form
Search
Site friends
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits
  • [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    Forum » SAVJETI » VAŽNI SAVETI ZA LJUBITELJE PASA Cezar Milan » VAŽNI SAVETI ZA LJUBITELJE PASA Cezar Milan
    VAŽNI SAVETI ZA LJUBITELJE PASA Cezar Milan
    GogyDate: Sunday, 03.25.2012, 5:21 PM | Message # 1
    Colonel
    Group: Administrators
    Messages: 180
    Reputation: 0
    Status: Offline
    1. Psi nisu ljudi. Ono što ih čini srećnim nije obavezno ono što i nas čini srećnim. Ono što psi žele je veoma jednostavno: redovna vežba, čvrst vođa čopora i ljubav koja je valjano zaslužena.
    2. Šetajte svog psa najmanje 45 minuta svakog dana. Strukturirana redovna šetnja je presudna, posebno za pse sa problematičnim ponašanjem i najmoćniji je alat da izgradite vezu sa svojim psom.
    3. Budite dosledni. Budite sigurni da svi članovi porodice koriste ista pravila, granice i ograničenja za vašeg psa.
    4. Pokazivanje ljubavi u pogrešno vreme može odgajiti nestabilan um. Delite ljubav nakon što je vaš pas vežbao i jeo, promenio neželjeno ponašanje u ponašanje koje ste tražili, odgovorio na komandu ili pravilo ili upao u opušteno, mirno-pokorno stanje.
    5. Psi doživljavaju svet kroz svoj nos, oči i tek onda uši. Kad prvi put sretnete psa, uspostavite poverenje tako što ćete mu dozvoliti da vas pomiriše pre nego što uspostavite kontakt sa očima ili nešto kažete.
    6. Rasa nije sudbina. Važnije od biranja prave rase jeste biranje psa čiji energetski nivo odgovara vašoj energiji i načinu života.
    7. Psu treba vođstvo. Uspostavite se kao vođa čopora tako što ćete ovladati šetnjom i pratiti savete "vežba, disciplina i onda ljubav".
    8. Dozvolite psu da proveri vreme. Dozvolite psu da izađe napolje i sam oseti da li je pretoplo, previše vlažno ili prehladno da bi se išlo u šetnju. Instinktivno, pas će znati da li treba da skrati šetnju ili da se vrati unutra gde je na sigurnom.
    9. Nikad ne ostavljajte pas u parkiranom automobilu. Čak i u senci, automobil zadržava više toplote od otvorenog prostora. Osim toga, pas se može uzbuditi zbog prolaznika ili da se uspaniči zbog klaustrofobije, što će učinit dehidrataciju verovatnijom.
    10. Budite svestni vremena. Tokom leta, nosite flašu vode tokom šetnje i gledajte za znake dehidratacije. Zimi zaštitite svog psa sa psećim cipelama ili opremom napravljenom specijalno za hladno vreme.
    11. Psima je dosadno, kao i ljudima. Pružajte mentalne izazove poput donošenja štapa, kursa za okretnost ili igre za poslušnost sa nagradama.
    12. Projektujte balansiranu energiju. Psi reaguju na vašu energiju, tako da ako se umorni, i vas će pas biti umoran. Uvek budite mirni i pouzdani.
     
    Forum » SAVJETI » VAŽNI SAVETI ZA LJUBITELJE PASA Cezar Milan » VAŽNI SAVETI ZA LJUBITELJE PASA Cezar Milan
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search: