HRVATSKI ŠAPTAČ PSIMA
Login form
Search
Site friends
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits
  • [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    Forum » POMOĆ VETERINARA » SAVJETI O PSIMA » Savjeti o psima 2.dio
    Savjeti o psima 2.dio
    GogyDate: Friday, 03.23.2012, 2:09 AM | Message # 1
    Colonel
    Group: Administrators
    Messages: 180
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Do tada vrlo živahna i brza, puno je sporija, pospanija, a već pomalo traži i svoje mjesto. One sve imaju instinkt za neko skriveno mjesto gdje će se poroditi, ali neke se potpuno oslone na svog vlasnika i vjeruju mu u svemu, pa tako i u pronalaženju tog mjesta. Meni se najbolje pokazala plastična košara, ona se lako pere i dezinficira, mora biti dovoljno velika, jer mora biti mjesta i za družinu koja stiže, tako da računate da se u njoj kuja mora potpuno rastegnuti i dozvoliti im da cicaju, a morate misliti i na to da štenci vrlo brzo rastu, a ne preporučam da ih se prvih 10-tak dana puno seli.
    Za početak stavite u košaru mekanu prostirku, a kad vrijeme dođe, morat ćete staviti deblji sloj novina i čistu plahtu ili ručnik. Bitno je da ona na vrijeme shvati da je to samo njeno mjesto i da će joj upravo ono pružiti sklonište kad će joj biti najpotrebnije.
    Ja ću ovdje pričati kako ja to radim, ali naravno da vi možete koristiti i kartonske kutije, a neki dozvole kuji da se šteni u svom boksu ili kućici, što vam nikako ne preporučam, jer onda ne možete imati uvid što se događa, a niti možete pravilno očistiti nakon poroda i kasnije.
    Kod nas nije samo jedan pas, ima ih 3 koji žive s nama. To može biti dodatni problem, pogotovo ako je taj drugi malo agresivniji ili ljubomorniji. Svakako morate bređoj kuji osigurati mir i samoću, onim drugim psima zabranite da prilaze jer ju to vrlo uznemirava i može vam sve iskomplicirati. Najbolje je možda odrediti posebnu prostoriju za to, a to je dobro jer ju onda poslije možete maknuti od znatiželjnih pogleda, kako pasa tako i ostalih ukućana.
    Špringeri su divni psi, pa moja Reta nije imala ništa protiv da ja, moja djeca, muž, budemo uz nju, ali ponosni tata Tim se nikako nije smio približavati, iako je bio više nego znatiželjan što se događa ! Naša Blue nije zadovoljna ako su moja djeca blizu dok se šteni, tako da budite oprezni, možda će se čak bojati i vas, ali uskoro će shvatiti da ste joj vi jedina podrška, pa će biti sve u redu. Isto vrijedi i za goste, nemojte u prvo vrijeme dozvoljavati da ih netko dolazi gledati,a kamoli da to bude za vrijeme poroda.Dakle sve je spremno, još samo pripremite dovoljno čistih ručnika ili plahti koje se mogu iskuhavati jer porod je prljav i mokar posao i trebat ćete mnogo upijajuće tkanine. Dobri su i papirnati ručnici, a stare novine su super kao podloga, no na njih uvijek stavite čistu tkaninu.
    Nešto što ja još napravim nekoliko dana prije poroda : operem kuju da bude čista, mora se paziti da se ne prehladi, i očistim joj bradavice. One se u trudnoći povećaju pa iz njih na površinu izađe zmazanoća nešto poput mitesera. To možete očistiti nakon kupanja baby uljem i vaticom ! Raščešljam ju i odrežem suvišnu dlaku.
     
    Forum » POMOĆ VETERINARA » SAVJETI O PSIMA » Savjeti o psima 2.dio
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search: