HRVATSKI ŠAPTAČ PSIMA
Login form
Search
Site friends
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits
  • [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    Forum » VRSTE PASA » AKITA(JAPANSKA VRSTA PSA) » Američka povijest
    Američka povijest
    GogyDate: Friday, 03.30.2012, 6:09 PM | Message # 1
    Colonel
    Group: Administrators
    Messages: 180
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Japanski stil Akita i američki stil Akita počeli razilaziti po vrsti tijekom post-World War II ere. Bilo je to vrijeme, da američki vojnici služe kao dio okupacijske sile u Japanu je prvi put došao u dodir s Akita, pasmina pa ih impresioniran da su mnogi vojnici odlučio donijeti kući Akita natrag s njima nakon završetka njihove turneje. Američki soliders su obično više impresioniran s više medvjeda veći poput borbe Akita ili njemački ovčar mjesta nego što su bili s manje uramljeni i lisice kao i Akita-inu; vrste pasa su donijeli natrag s njima u SAD-u odražava ovaj osjećaj. [26] japanski stil Akita Odgajivači i ljubitelji životinja usmjerena na vraćanje pasmine kao djelo japanske umjetnosti ili "spomenik prirode prikaza statusa. Američki stil Akita Odgajivači i ljubitelji životinja odlučili uzgajati veće, teži iskoštenog i više zastrašujuće pse. Iako obje vrste proizlaze iz zajedničkog podrijetla, postoje značajne razlike između dva. Prvo, dok je američki stil Akitas su prihvatljivi u svim bojama, japanski stil Akitas samo smiju biti crvena, žuta, sezam, bijeli ili tigrasta. Osim toga, američki Akitas stil može biti pinto i / ili imaju crne maske, za razliku od japanskih stilu Akitas gdje se smatra diskvalifikacija i nije dopušteno u pasmine standardima. Američki stil Akitas općenito su teže kostiju i veći, s više medvjeda poput glave, dok je japanski stil Akitas imaju tendenciju da budu lakši i fino opremljenog s lisica poput glave.

    Priznata od strane American Kennel Club 1955, to je bio smješten u Razno klasi. To nije bio do kraja 1972 da AKC odobrio Akita standarda i to je bio premješten u Radnu pas klase, kao takva, Akita je prilično nova pasmina u Sjedinjenim Američkim Državama. Zaklada dionica u Americi i dalje se uvozi iz Japana do 1974 kada je AKC odrezani registraciju bilo kakvih daljnjih japanskih uvoza do 1992 kada je priznao japansku Kennel Club. Kao što je prethodno navedeno većina Akitas uvezene nakon Drugog svjetskog rata očituje američku sklonost ka njemački ovčar ili borbi protiv Akita Dog tipa. Odluka AKC želite to onemogućiti registraciju bilo kakvih daljnjih uvezenih pasa 1974, postaviti pozornicu za razlike u vrsti između američke i japanske Akita Akita inu koja je prisutna danas tako što pas za borbe upišite osnovnog stada, American Akita .

    Drugdje u svijetu, američki stil Akita je prvi put uveden u Velikoj Britaniji u 1937, bio je kanadski uvoz, u vlasništvu gospođe Jenson, međutim pasmina nije bio nadaleko poznat do početka 1980-ih. [20] pasmine uveden je u Australiji u 1982 s američkog uvoza i na Novom Zelandu u 1986 s uvozom iz Velike Britanije
     
    Forum » VRSTE PASA » AKITA(JAPANSKA VRSTA PSA) » Američka povijest
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search: